top of page
lijecenje_ciste.jpg

Cista na zubu - liječenje 

Zvuči nestvarno ali moguće? RTG analiza to potvrduje. Kako smo pacijentu izbjegli oporavak od operativnog zahvata, smanjili troškove za oko 70 posto i povećali dugotrajnost zuba?

Opis slučaja

Uspješnost zaraštavanja ciste na zubu endodontskim zahvatom (liječenjem kanala zuba) poštujući određene protokole. Tretman kojim smo izbjegli operativni zahvat cistektomije i apikotomije (operativni zahvat uklanjanja ciste uklanjanjem dijela kosti oko zuba i skraćivanjem dužine zuba) utječe na stabilnost zuba i smanjuje vrijeme oporavka pacijenta, ili u najgorem slučaju, vadenje zuba.

 Preduvjet za uspješno liječenje je stvaranje maksimalno aseptičkih uvjeta rada.

Izvršeni zahvati na pacijentu:

  1. Prethodna temeljita promjena plombe.

  2. Korištenje koferdama (osigurava nam izolaciju sline i infekcije iz usne šupljine te obilno ispiranje antiseptičkim otopinama bez negativnih posljedica za pacijenta, kao što su neugodan okus ili iritacija u ustima i grlu).

  3. Primjena određenih endodontskih tretmana. Vrijeme trajanja zahvata je 1h, a vrijeme oporavka pacijenta po simptomima - nema. Nakon tretmana, na zadnjoj slici se vidi okoštavanje i zarastanje ciste koja će potpuno zarasti u narednim mjesecima. Konačnom estetskom zahvatu pristupit ćemo nakon zacjeljivanja procesa u kosti, potvrđeno RTG-om. Ovim procesom dajemo garanciju pacijentu za dugoročno uspješan protetski rad.

cista na zubu

Thank you for registering, we will contact you with an appointment as soon as possible.

bottom of page